Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /customers/3/b/e/emsicats.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Denice

Namn: IP/CH S*Sunlands Denice
Född: 020620 Död:140117
Far: S*Rawalpindis Leonardo da Vinci
Mor: S*Sunlands Bambina
Färg: SBI n 21, bruntabby maskad
Uppfödare: Sylvia Johansson och Ove Nordin, S*Sunlands 

Denice var min första birma. Hon var en nätt liten kattfröken och mycket nyfiken och social. Hon ville gärna vara i händelsernas centrum och lade sig gärna mitt på bordet. Denice var en snäll och vänlig katt och ”drottningen” bland mina katter. Denice utsåg matte till sin favoritmänniska och följde mig som en skugga. Hon blev mamma till S*EmSiCats första kull. Hon blev Champion 2003, Premier 2008 och Internationell Premier 2012. Som vuxen fick hon fina placeringar på utställning och var en röst från BIS vid två tillfällen 2012 och 2013. Tyvärr upptäcktes i mars 2013 att hon har tumörer i höger öga. Eftersom Denice var 11 år i juni 2013 så beslutade vi att inte operera henne utan behandla symtomen och låta henne leva hemma i lugn och ro så länge hon mådde bra. I slutet av december 2013 började hon gå ner i vikt och under januari 2014 blev hon allt sämre och vi såg att hon hade ont. 17 januari fick hon somna in i mitt knä hos veterinären. Jag kommer alltid att minnas henne för den kärlek och glädje hon gav under de år jag fick dela med henne.

denice_utstallningsresultat.xlsx

 

Helge

                                                                                              

Helge, eller Panter som han också kallades, var min sambo Mikaels huskatt som jag fick glädjen lära känna under två år.

Från början var Helge gårdskatt med allt som det innebar av råttjakt och fria strövtåg. Sen flyttade han in i hyreslägenhet och fann sig väl till rätta med kortare turer i området för att vakta sitt revir. Under somrarna flyttade Helge ut på landet till släktingar. Där levde han åter det fria livet omväxlande med lugna dagar i värmen framför brasan. Under sina sista levnadsår fick han liksom sin husse prova på att vara särbo med det flackande som det innebar. Men Helge tog den nya situationen med jämnmod. Bilåkande, promenader i koppel och umgänge med birmor och kattungar var inget som upprörde honom. Han var en cool katt i alla lägen.

Helge fick även ett år med oss på Rågsveden innan åldern tog ut sin rätt. Hans njurar slutade att fungera och den 25 juni 2008 fick han komma till katthimlen. Helge blev 18 år. Älskad och saknad vilar han nu bland ängsblommor i Fjäle där han tillbringade sina somrar.

 

Amadeus

Amadeus skulle bli min systers kamrat under många år men ödet ville något annat. Bara 6 månader gammal fick han sluta sitt liv. Han fick en infektion som angrepp både hjärta och lungor. På den korta tid han fick här på jorden så gav han mycket glädje och han har lämnat tassavtryck i mångas hjärtan.